Den, som bliver mobbet, er sikkert selv ude om det

Nogle gange kan irritation over et enkelt barn, som måske nemt bliver hidsig og derfor skaber uro omkring sig, udvikle sig til mobning. Du kan måske endda forstå de børn, der synes, at det pågældende barn er irriterende.

Men er han eller hun så selv ude om, at de andre er efter ham eller hende?

Nej, hvis en gruppe børn er kørt fast, så irritation over et barn gør mobning tilladt, er det vigtigt at tage situationen meget alvorligt og gøre noget ved det. Mobning rammer den enkelte, men det er samtidig ødelæggende for hele gruppen. Når der er mobning i en børnegruppe, så vil børnene mere eller mindre bevidst opleve, at der er en risiko for at blive udelukket af fællesskabet. Frygten for udelukkelse kan let forstærke mobningen, fordi det enkelte barn enten ikke tør gå op imod mobningen eller måske ligefrem mobber med af frygt for selv at blive ekskluderet fra fællesskabet. Mobning handler altså om hele gruppen og kulturen blandt dem.

Mobning er ikke en naturlig del af livet, som man skal lære at leve med og acceptere. Alle børn har ret til at have det godt – også i fritidslivet.

Læs mere om mobning.