Til forældre

Du kan som forælder være med til at skabe trivsel ved at vise med dine ord og handlinger, hvordan du mener, man behandler andre mennesker med respekt.

Når dit barn ser, at du hjælper og støtter andre og taler respektfuldt om de andre børn og voksne, er du med til at skabe en god stemning på holdet og i klubben.

Du kan også komme til at gøre det modsatte, hvis du har for stort fokus på dit eget barns individuelle præstation – frem for på fællesskabet.

Her er fem gode råd til, hvordan du støtter op om det gode børnefælleskab i dit barns håndboldklub:

1. Mød op til træning og kamp

Bak op om klubben. Uden forældrestøtte – ingen håndboldklub.

2. Skab god stemning på sidelinjen

Husk, det er dit barn, der spiller håndbold. Ikke dig. Hep på hele holdet – ikke på enkeltindivider, og husk også at klappe af modstanderne, når de klarer sig godt.

3. Respekter de beslutninger, som trænere og dommer træffer

Vær positiv og støttende over for trænerne, og se dommeren som en vejleder.

4. Bak op om fællesskabet

Sig fx hej til de børn og voksne, du og dit barn møder, når I kommer til træning. Vis, at du interesserer dig for holdkammeraterne ved fx at prøve at huske deres navne.

5. Tal med dit barn om oplevelsen efter træning og kamp

Du kan være med til at fokusere på fællesskabet og det sjove ved at gå til håndbold ved at spørge til, om træningen eller kampen har været sjov og spændende i stedet for kun at spørge til resultatet. Vær også lydhør over for udfordringer på holdet og sørg for at opmuntre dit barn til at sige fra og til at støtte og forsvare kammerater.

Du kan også læse med i Antibullis tips til trænere om inddragelse af forældre.