Årets kammerat

Mange klubber vælger hvert år en ‘årets spiller’. Udgangspunktet er ofte den sportslige præstation, men hvis I drejer anerkendelsen, så I får fokus på det gode kammeratskab fremfor kun præstationerne, så bidrager I til sammenholdet – både på holdet og i klubben.

Sådan gør I:

  1. Definér nøje, hvad der skal lægges vægt på i udvælgelsen. Det kan give en god dialog trænerne imellem om, hvornår eller hvad I værdsætter ved spillerne og et fælles billede af det træningsmiljø, I gerne vil have. De større årgange kan også – med jer som facilitatorer – inddrages. Hvis børnene selv er med til at sætte ord på, hvad en god kammerat er, så kan processen bidrage til at skabe en klubkultur, hvor sammenhold og fællesskab er i fokus.
  2. Find ud af, hvem der vælger årets kammerat. Det kan fx være holdets trænerteam, men også her kan de større årgange inddrages. I det tilfælde bør trænerteamet lave definitionen og tage en værdisnak med holdet, inden spillerne anonymt afgiver stemmerne.
  3. Vælg, hvad I vil kalde jeres pris.
  4. Beslut, hvad årets kammerat skal belønnes med. Det kan fx være en T-shirt, en pokal eller et diplom.

Eksempel på en definition af ‘årets kammerat’:

En spiller, der ubetinget er afholdt og respekteret af de andre i gruppen, og som viser stort overskud både i egne handlinger og i forhold til at hjælpe sine holdkammerater. Årets kammerat repræsenterer ægte glæde, godt humør og rummelighed. Han/hun er loyal og respektfuld over for såvel medspillere, modspillere som dommere – både på og uden for banen.

Tip: